Misbrugscenter

Få hjælp til at komme ud af pilleafhængighed på et misbrugscenter

Få hjælp til at komme ud af pilleafhængighed på et misbrugscenter

advertorial

Er du i behandling med medicin mod angst eller smerter? Så bør du være opmærksom på at du er i farezonen for at udvikle et pille misbrug.

Hvad er et pillemisbrug?

Et pille misbrug er et misbrug der opstår som følge af længere tids stigende forbrug af receptpligtig medicin, som har medført en afhængighed deraf.

Selv om receptpligtig medicin udskrives af lægen kan det sagtens være afhængigheds skabende i lige så høj grad som alkohol eller hårde stoffer. Det betyder at du skal være endog særdeles opmærksom på dit forbrug af eksempelvis smertestillende eller angst dæmpende medicin.

Det gælder for eksempel medicin af typerne opioider eller benzodiazepiner. Netop disse to former for læge ordineret medicin har vist sig meget problematiske når det kommer til afhængigheds betinget misbrug.

image

Man bliver nemlig utroligt hurtigt afhængig af stoffernes virkning og vil derfor have brug for at indtage dem hver dag for at opnå denne. Samtidig vil man typisk udvikle tolerans inden for meget kort tid.

Tolerans er et udtryk for at kroppen har vænnet sig til stoffet og derfor kræver dette i større og større mængder. Det betyder at du inden for kort tid kan have oparbejdet et problematisk overforbrug af den pågældende medicin – og at du ikke blot kan lægge pillerne på hylden, men bliver nødt ti at fortsætte dit indtag. Og så har du faktisk et pille misbrug.

Hvordan kommer jeg ud af mit misbrug?

Du bør altid søge professionel hjælp til at komme ud af et afhængigheds betinget misbrug. Det kan nemlig være meget risikabelt selv at forsøge sig med afvænning. Du kan risikere voldsomme abstinenser som faktisk kan være skadelige for din krop. Og derfor er det vigtigt at du bliver overvåget i et såkaldt afgiftnings forløb.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til såvel afgiftning som opfølgende terapi. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk.