Hvilke vinduer passer hjemme hos dig?
vinduer

Hvilke vinduer passer hjemme hos dig?

Puha, der er så mange ting, man skal have styr på, når der skal sættes vinduer op hjemme hos en.

Man kan vælge at gøre det selv, man kan få håndværkere til at gøre det for en; man skal planlægge med vejrudsigten, hvornår man gør det samt tiden på året, da man helst ikke skal gøre det i stormende blæsevejr med regn, da man jo har store huller i ens hus imens.

Samtidig skal man helst udskifte alle vinduerne samtidigt, så det giver det samme helhedsindtryk, og man ved, hvornår vinduerne kom op: nogenlunde samtidig.

Man skal også lægge et budget til vinduerne, for man kan bo i et større hjem, hvor mange vinduer skal udskiftes, og atter ser det både bedst ud og er mest effektivt, at man udskifter dem alle og ikke bare nogle vinduer, så man får det samme helhedsindtryk af huset.

Dette gælder jo også, hvis de nye vinduer holder bedre på varmen end de gamle, så skal man helst have udskiftet dem alle samtidigt for at få det fulde udbytte af dem.

Derfor er det heller ikke så tit, man udskifter vinduer, da det er et stort og omfangsrigt arbejde, og selvom det ikke behøver koste kassen ved at købe nye vinduer, hvis man for eksempel handler dem hos, Sparvinduer, så kan det stadig mærkes på pengepungen, hvis der skal anskaffes mange vinduer. 

Men før man når dertil, så handler det også om, at man skal vælge, hvilke vinduer man egentlig har lyst til at bruge pengene på at få sig samt sætte op.

Den slags skal man gerne snakke med de andre beboere i husstanden om, da vinduerne jo er noget, der er med til at definere huset/hjemmet, men man kan altid bruge argumenter som, at de gamle vinduer er for slidte at vedligeholde, ikke er tidssvarende, og nye vinduer holder bedre på varmen.

Det er altid svært at blive enige om det æstetiske, men det kan lade sig gøre.