Kom ud af din afhængighed med en effektiv misbrugsbehandling
Misbrugsbehandling

Kom ud af din afhængighed med en effektiv misbrugsbehandling

Når man har været ude for en alvorlig ulykke, eller lider af smerter som følge af en midlertidig tilstand eller en operation, er det meget normalt, at lægen ordinerer medicin til lindring af disse smerter. Mange mennesker ville ikke kunne føre en tålelig tilværelse uden en vis mængde smertestillende medicin, som kan tage toppen af smerten ved en skade eller efter en operation. Når medicinen ikke længere er nødvendig, vil man som regel holde op med at tage den, og der efter fortsætte sit liv uden den receptpligtige medicin. Men for nogle mennesker er det ikke helt sådan, det fungerer.

Pillenarkomani – et voksende problem

Der er nemlig et bekymrende højt antal mennesker, som udvikler en afhængighed og et deraf følgende misbrug af den smertestillende medicin. Mange former for lægeordineret smertelindring er i sundhedsmyndighedernes søgelys for at være særligt vanedannende og afhængigheds skabende. Det drejer sig især om de berygtede opioider – lægemidler, som emulerer opiater (for eksempel morfin eller heroin) selv om de er kunstigt fremstillet.

Disse opioider har den side effekt at de – foruden at virke smertestillende – også afstedkommer en behagelig og nærmest euforiserende rus. Dette skyldes, at opioider påvirker dopamin niveauerne i hjernen. Herved bliver hjernens naturlige balance af dopamin og andre lignende stoffer (serotonin og endorfiner) forrykket, hvilket igen medfører, at man kan opleve depressive tilstande ved indtagets ophør. Og så er grundstenene lagt til et langvarigt og eskalerende misbrug af den læge ordinerede medicin.

Bliv afvænnet fra dit pillemisbrug på et misbrugscenter

Misbruget kan hurtigt komme så langt ud, at der skal professionel misbrugsbehandling til, førend det kan stoppes, og den misbrugsramte kan komme tilbage på rette spor. Ønsker du en tilværelse fri for misbrug og afhængighed, kan du med fordel kigge ind på behandlingscentersoebypark.dk og læse mere om den effektive misbrugsbehandling på Behandlingscenter Søby Park.