Modige og rå lamper fra succesvirksomheden LE KLINT
le klint

Modige og rå lamper fra succesvirksomheden LE KLINT

Den vel,- og anerkendte danske designvirksomhed LE KLINT har i årevis produceret de smukkeste lamper, der pryder mange hjem over det ganske land. LE KLINT var i første ombæring en familieejet virksomhed, der indtog markedet med de karakteristiske plisserede lampeskærme.

LE KLINT er nu fondejet, og dette betyder blandt andet, at det stærke, idérige og kompetente hold af designere i firmaet har et helt unikt frirum til at eksperimentere og udvikle deres produkter konstanter, hvorfor mærker vedbliver at være yderst relevant. Du kan finde noget for enhver smag, hvad enten du er inkarneret fan af deres signaturskærme eller er forfaldet til moderne og rå minimalisme.

Se blandt andet serien PLIVERRE, der er designet af Christian Troels. Han tager et helt nyt materiale i brug – nemlig opalglas, hvilket gør produktet yderst spændende. Navnet stammer fra fransk – nemlig “verri plié”, der ganske passende betyder “foldet glas”.

Opalglasset er matteret, og det kan faktisk det samme, som skærme i henholdsvis plast og papir; det har den egenskab, at den kan skærme selve lyskilden af, men på samme tid lade lyset slippe ud.

Glasset er mundblæst, og du vil se, at overfladen er mat; dette refererer med klar tydelighed til de oprindelige lampeskærme. Skærmen findes for enden af hver sin “stilk”, og er hermed centrum for hele skulpturen.

PLIVERRE har et sort, råt og rent stel, og vil understøtte en trendy og industriel indretning. Lysekronen er et kunstværk i sig selv, og kontrasten mellem det kølige stel og glassets bløde varme gør lampen særligt spændende.

Du får alt i alt en lampe med personlighed – modig, sej og sart.

Du kan også se gulvlampen fra PLIVERRE. Denne er, som lysekronen, designet i det mundblæste, matterede opalglas, og den har det samme rå stel. Lampen er funktionel og kan drejes, og den har desuden en særlig detalje: på den sidder et smukt messingstykke, og dette viser punktet for bevægeligheden.

Begge lamper – og mange flere produkter fra LE KLINT – fås på designklassikershop.dk, hvor du altid får den bedste service og knivskarpe priser!