Pas på ved brug af grillkul
grillkul

Pas på ved brug af grillkul

For nogle mennesker er brugen af grillkul sæsonbaseret, men der er også de eksistenser, der mener, at grill-sæsonen foregår hele tiden, og at der ikke er noget, der hedder dårlig vejr, for man kan sådan set altid grille, så længe man har det rette udstyr til formålet.

Det er også de samme mennesker, der mener, at man kan grille praktisk talt alt undtagen koldskål.

Men om det er tid for dig til at hive grillen frem eller ej sammen med grillkul enten i form af en engangsgrill, hvor der allerede er kul i, eller du har din egen grill af en bestemt størrelse, der egner sig til der, hvor du bor, så er der nogle forholdsregler, du skal gøre dig ved brugen af grillkul.

At grille kan samle mange forskellige mennesker, hvilket man blandt andet ser ved forsamlinger, havefester, vejfester, kollegier eller lignende, hvor man ligefrem har store griller med meget kul at gøre godt med.

Grillmesteren har dog også et ansvar for at styre grillen med kullene, så alle får den bedste mad serveret, om maden laves helt fra bunden på grillen, eller noget forberedt mad bare lige skal have et par minutter på grillen.

Kendere vil også vide, at mad lavet fra en grill med kul smager bedre, end hvis det er lavet på en grill med gas, og det vil vi sådan set gerne tilslutte os af opfattelse og istemme os den tankegang.

Man skal også passe på ved brug af en gasgrill, men i denne artikel vil vi lige holde os til det at grille med kul.

– Grill aldrig indenfor eller ved områder, hvor røgen kan søge indenfor. Man kan få kulilteforgiftning.

– Benyt en grillstarter, da dette gør det nemmere at tænde grillen op med.

– Tjek altid efter, om der er optændingforbud i det område, du vil grille i. Dette sker ofte i forbindelse med en tørkeperiode.

Hvordan du så får tilberedt maden bedst muligt ved kullenes bedste temperatur, må du prøve dig frem til eller læse om andetsteds.